Reuzekeus
Home arrow Speelotheek  
dinsdag 09 februari 2016


Laatste nieuws

 

Bestuur Speel-O-Theek.

Voorzitter: Rianne Vos

Secretaris: Jenny Enzlin

Penningmeester: Carmen van Linschoten

 

 


 

 

Image  Een leuk cadeautje van de bibliotheek: de boekerpas! Meer informatie is te vinden op de pagina speelotheek/bibliotheek.

 

 
Speelotheek

Wat is een speelotheek en voor wie is die bestemd?

Een speelotheek is een uitleengelegenheid voor speelgoed en spelletjes zoals een bibliotheek dat is voor boeken e.d.

Aanschaf van nieuw speelgoed is duur en brengt soms het risico met zich mee dat het na korte tijd alweer ongebruikt in de kast verdwijnt. Bovendien is speelgoed ook vaak aan mode onderhevig.

Bij onze speelotheek vindt u speelgoed van vandaag, maar ook wat b.v. vijf jaar geleden een topper was. Door te lenen bij de speelotheek kan een spel of speelgoed uitgeprobeerd worden. Ouders/verzorgers kunnen dan beoordelen of het de moeite waard is om zelf tot aanschaf van een spel of speelgoed over te gaan. Door een gevarieerd aanbod is er altijd wel iets voor uw kind te vinden wat past bij de ontwikkelingsfase. De kwaliteit van ons aanbod is goed en veilig.

Image  Image  Image

Behalve voor het lenen van speelgoed kunt u in de speelotheek ook terecht voor een praatje met de medewerksters en/of andere ouders. Graag geven wij suggesties wat u uw kind kunt aanbieden, maar we staan ook open voor suggesties van uw kant. Wij willen een plaats zijn waar informatie te vinden is over opvoeding, speelgoed en ontwikkeling van kinderen.

Image

Niet alleen voor kinderen is er van alles te leen, er zijn ook spellen die geschikt zijn voor alle leeftijden, dus van 0-99 jaar!

Bent u nieuwsgierig geworden naar ons aanbod? Kom gerust eens binnenlopen en wie weet, bent u even enthousiast als wij.

 

 

 

 

Lees meer...
 
Gang van zaken

Lidmaatschap van de speelotheek

Met ingang van 1 januari 2009 bedraagt het lidmaatschap (per gezin) € 15,00 per jaar. Voor nadere informatie verwijzen wij naar de nieuwsbrief van december 2008.Inschrijven als lid kan bij de balie van de speelotheek.Het lidmaatschap loopt van 1 januari t/m 31 december. Wordt u lid gedurende het jaar, dan betaalt u uiteraard slechts voor de resterende periode tot en met december. 

Het lidmaatschap wordt stilzwijgend verlengd. Wij verwachten van u dat het lidmaatschapsbedrag voor het nieuwe jaar op uiterlijk 1 december contant aan de balie betaald wordt.

Hoe kan ik opzeggen?

Opzeggen van het lidmaatschap kan vóór 1 december aan de balie of via email. Stuur de email naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken , voorzien van naam en adres.  Wij stellen het op prijs om de reden van opzegging te mogen vernemen.

Hoeveel mag ik mee nemen en wat kost dit?

Als lid van onze speelotheek kunt u telkens voor een periode van 3 weken speelgoed lenen voor uw kind(eren). U mag 9 stuks speelgoed meenemen.In de schoolvakanties zijn we gesloten en mag het speelgoed langer thuis gehouden worden.


Per speelgoed vragen we een kleine bijdrage, variërend van € 0,25 en € 3,00. Deze bijdrage is afhankelijk van de kostprijs en hoe iets mee kan gaan. Het meest speelgoed kost € 0,25, voor een grote mammoetskelter betaalt u € 3,00.

Controle van het speelgoed

Vóór u het speelgoed mee naar huis neemt controleert u zelf of het compleet en/of niet kapot is, zodat u bij het terugbrengen niet onterecht aangesproken wordt. U krijgt van ons de bijbehorende speelgoedkaart(en) mee en een uitdraai waarop staat wat u leent, wanneer u het weer terug moet brengen, het krediet wat u nog heeft en wat extra speelotheek informatie.
Het is raadzaam om ook thuis het speelgoed te controleren voordat u het terugbrengt. Dit kan aan de hand van de meegenomen speelgoedkaart. Wanneer u het materiaal terugbrengt - uiteraard graag weer compleet en schoon - wordt het door een van onze medewerksters gecontroleerd. U kunt dan intussen vast iets nieuws uitzoeken.

Boete bij kwijt of kapot

Mocht er onverhoopt iets kapotgaan of kwijtraken, dan berekenen we daarvoor een boete. In principe is dit € 2,00 per onderdeel. Gaat het echter om een onderdeel dat vervangen of gerepareerd moet worden en meer kost dan € 2,00, dan berekenen we dit later aan u door.

Wanneer u een kwijtgeraakt onderdeel terugbrengt, dan krijgt u € 1,50 terug. Denk er aan dat we ook kosten in rekening brengen voor kapotte of zoekgeraakte dozen, zakken en kaarten e.d. We zijn een non-profit organisatie maar moeten ons natuurlijk wel kunnen bedruipen.

Verlengen en reserveren

Speelgoed mag één keer verlengd worden, tenzij het gereserveerd is door een ander lid. Reserveren kost € 0,50. Verlengen en reserveren kan aan de balie, maar mag ook via email. Per email verlengen en reserveren kan alleen als er voldoende krediet op de rekening staat.
Email minimaal 1 uur voor aanvang van de speelotheek sturen naar: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken , voorzien van:
1. achternaam en adres;
2. het gewenste te verlengen speelgoed (nummer en/of naam).
Een medewerker zal tijdens openingstijd het speelgoed verlengen en of reserveren. Als dit niet mogelijk is omdat het speelgoed gereserveerd is of tijdelijk uit roulatie, dan wordt dit gemeld via een return-email. Gereserveerd speelgoed dient dus zo snel mogelijk teruggebracht te worden, zodat een volgend kind er plezier aan kan hebben.

Speelgoed te laat ingeleverd

De boete op te laat is minimaal. De speelotheek gaat er van uit dat er rekening met elkaar wordt gehouden en dat - ook zeer gewild speelgoed zoals skelters en trikkes - na de uitleentermijn van 3 weken teruggebracht wordt.

Uitleenreglement

Het gehele uitleenreglement ontvangt u bij aanvang van uw lidmaatschap. Bij wijzigingen wordt u op de hoogte gebracht (via email en/of nieuwsbrief).

 
Openingstijden speelotheek

Openingstijden van de speelotheek:           

donderdag                    09:15 – 11:00 uur 

zaterdag                      10:30 – 12:00 uur 

Openingstijden peuterochtend:           

donderdag                    09:30 – 11:00 uur 

De speelotheek is gesloten in de schoolvakanties van het basisonderwijs (incl. de eerste zaterdag van de vakantie. Zie ook http://www.schoolvakanties-nederland.nl/schoolvakanties-2010.html). Uiteraard wordt dan ook geen peuterinloopochtend verzorgd. 

De Speel-O-Theek is tijdens de nationale feestdagen ( zie ook  http://www.feestdagen-nederland.nl/feestdagen-2010.html ) gesloten. Met pinksteren en pasen zijn we ook de zaterdag niet open.

 

 

 

 

 

 
nieuw speelgoed

Deze pagina is op dit moment nog in opbouw

 
Spelkisten voor scholen

 

In 2007 werden als proef spelkisten gemaakt. Deze spelkisten worden gratis te leen aangeboden aan de basisscholen van Krimpen aan den IJssel. De kleuters van de basisscholen krijgen weer eens ander spelmateriaal op hun school aangeboden en de speelotheek wordt breder bekend. Wij vragen de leiding/helpende ouders hoe de spelletjes uit de kisten door de kinderen ontvangen zijn, hoe (vaak) ze ermee speelden, enz. Op deze manier kan de speelotheek samen met de scholen een uitgekiend item aanbieden.

Een kleine selectie van de spellen dit in het afgelopen schoolseizoen aan de scholen werden aangeboden:

                              Image      Image      Image

                              Image      Image      Image

Veel spellen hebben te maken met coöperatie of ruimtelijk inzicht, maar ook voor de geheugentraining zijn de spellen zeer geschikt.

In 2011 zijn wij gestopt met de speelkisten omdat er te veel schade voor de Speel-O-Theek is onstaan.

 

Lees meer...
 
Speelgoed vanaf 2005

Eind 2011 zijn wij begonnen om ook speelgoed specifiek voor de motoriek in de uitleen aan te bieden. Dit wordt ook nog in 2012 voortgezet.

 

Bij de speelotheek vindt u ook verkleedkleren, zoals Sint- en Pietkleding, maar ook iets moois voor kleine prinsessen  en ridders. Leuk voor kinderfeestjes!

In 2007 heeft de speelotheek nieuw speelgoed toegevoegd op het gebied van bewegingsmateriaal

ImageImageImage

 

speelgoed wat de fantasie prikkelt                     Image

ImageImage

 

en cd-rom spelletjes ImageImage

 

 

 

Lees meer...
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside